Elektrobot a Magyar Televízióban

Elektrobot a magyar televízióban :)…


Még tavaly említettük, hogy Török Ágoston kolléga az ELTE-ről, aki immáron “Dr. Török Ágoston” (ezúton is gratulálunk neki), jelenleg viselkedéselemzőként dolgozik az MTA Pszihológiai Kutatóintézeténél (is, az egyetem mellett), egy speciálisan felszerelt videószemüveget kapott tőlünk, amit kutatásaihoz használ.

A csoportjuk vakokat és gyengénlátókat segítő eszközöket fejleszt, és pszihológiai kutatásokat végez. Jelenleg a projekt már eléggé kibővült, a kutatás kiterjed a virtuális és valós terekben való tájékozódás megfigyelésére.

Ma a magyar televizió “Mindentudás Egyeteme 2.0” c. műsorában bemutatott erről egy részletet, a riportot a “tér érzékelése” kapcsán készítették a kutatóval.

UPDATE 2019: 
A teljes műsor az MTV vidótárjában volt online megtekinthető, jelenleg már csak az archívumban található meg, amire direkt link nem elérhető, de kikereshető.

Az eszközt speciális érzékelőkkel (többek között giroszkópokkal) szereltük fel neki, valamint a kommunikáció a megfelelő számítógépes programukhoz lett elkészítve.

A teljes 1 órás műsor megtekinthető a youtubeon is

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.